Kilpailukausi käyntiin!

23.9.2018

Alisa, Milja, Menni, Martta ja Tessa
Alisa, Milja, Menni, Martta ja Tessa
Anni
Anni
Riina ja Pinja
Riina ja Pinja

Taitoluistelujaoston kilpailukausi avattiin menestyksekkäästi viikonloppuna Kuopiossa.

Joensuun Katajan taitoluistelujaoston kilpailukausi avattiin menestyksekkäästi viikonloppuna Kuopion taitoluistelijoiden järjestämässä Silver Skate IC-kilpailussa. Kilpailu luisteltiin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ISU-sarjojen osalta Niiralassa ja tähtisarjojen osalta lauantaina Lippumäen jäähallissa. Lauantaina, liiton uusista ohjeistuksista johtuen, järjestettiin ennen varsinaista IC-kilpailua Mini Silver -kilpailut, joissa kilpailtiin tinttien sarjassa. 

Perjantaina kisan ensimmäiset jokalaiset olivat tälle kaudelle debytantteihin nousseet, STLL talent -valmennusryhmään mukaan päässeet Anni Piiroinen ja Natalia Palahi. Kilpailu sujui ihan mukavasti Annin ollessa lopputuloksissa 8. ja Natalia 18.

Lauantain Lippumäen Mini Silver -kilpailussa Tintit -sarjassa Martta Liuski sijoittui hienosti toiseksi. Muut kilpailuun osallistuneet tintit meiltä olivat suoritusjärjestyksessä Menni Hirvonen, Milja Kauppi, Tessa Tirronen sekä Alisa Jaakonaho.

Lippumäen lauantaita jatkoi sarja Minit, jossa Anni Saastamoinen nappasi upeasti ykkössijan. Kaarina Khovorostova oli 6. ja Kiteen Alina Vlasova 10.

Runsain osanottajamäärä Lippumäessä oli B-silmuissa, jonka 26:sta osallistujasta Anzhelika Eskelinen oli 5., Kerttu Silvennoinen 9., Helmi Heinilä 10. ja Iina Piiroinen 11.

Niiralan jäähallissa mentiin lauantaina senioreiden, junioreiden ja SM-Noviisien tahtiin. Senioreissa Vilma Virnes luisteli lyhytohjelman parhaat pisteet. Junioreissa Pinja Puruskainen oli lyhytohjelman 4. ja Riina Svensk 8. SM-noviiseissa Silja Ratilainen on lyhytohjelman jälkeen 17, Jennica Hyytiä 24, Emmi Sallinen 25 ja Iines Hilska 26. Sunnuntain vapaaohjelmien jälkeen kilpailun lopputuloksissa Vilma säilytti ykkössijan, Pinja nousi hienosti palkintopallille ollen kolmas ja Riinan lopullinen sijoitus oli 9. SM-noviiseissa vapaaohjelmaan pääsi jatkamaan Silja, joka nosti sijoitustaan ollen lopulta 15.

Valtavan osallistujajoukon kerännyt sarja Noviisit oli jaettu kahteen ikäluokkaan. Jokalaiset sijoittuivat puolivälin kieppeille, kun Millie Colling oli ikäluokkansa 20. ja Emmi Tuunainen oman ikäluokkansa 29.

Kilpailun päättivät Niiralassa sunnuntai-iltana A-silmut, joissa Kiteen Jääsusia edustavat, mutta Joensuussa harjoittelevat Minttu ja Pinja Toivanen luistelivat hienosti neljänneksi ja kuudenneksi. Mintun ja Pinjan katajalaiset harjoittelukaverit olivat tiukasti kannoilla kun Siiri Pakarinen oli 8., Vilja Kulla 12., Iina Räsänen 15. ja Sofia Tuomennoro 18.

Seuraava kilpailu osalle on jo ensi viikonvaihteessa kisattava Mikkelin Crystal Cup. Joensuun oma kotikilpailu Priima-piruetit luistellaan sekin pian, 20.-21.10.2018.